Percorsi Gustativi


Nonna Vera

The best way to discover our cooking philosophy

Tasting of 5  or 7 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Basilicata on my mind

Tradition and flavors of our Lucanian land

Degustazione di 4 portate:
– Tavern pie
– Lagane pasta, chickpeas, cod and cruschi peppers
– Latronico sausage with seasonal vegetables
– Dessert of the week

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

The Red Gold

The Senise Pepper as main element, present in every dish

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Hit Mania Veggy

Vegetables and Seasonality, for entirely vegetarian menù

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Wine Pairing

3 Wine / 5 Wine

Taglieri


AMARA LUCANIA

Selection of Lucanian products: cured meats, cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

Come Once Time

Selection of Lucanian cured meats, cheeses, other tipycal products

*portion for 2 people

The Shepherd

Selection of Lucanian products: cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

The Butcher

Selection of Lucanian products: cured meats, other tipycal products

*portion for 2 people

Antipasti


Tavern Pie

Potato pie and Latronico Sausage with Canestrato del Pollino cheese fondue and Senise Pepper
(Gluten, Milk)

Velvety Foliage

Creamy Chestnut and Potato Soup with Pollino’s Mushrooms, Crispy Bread and “Olearia Santamaria” Rosemary Oil
(Gluten, Celery, Nuts)

On the lakeshore

Salmon Trout from Lake Sirino marinated with Plums, Almonds in textures and Fennel
(Gluten, Fish, Nuts)

Memory of a great classic

Marinated Beef with Rocket pesto, Canestrato del Pollino cheese and Wild Berries
(Milk)

Autumn in the Mountains

Pear carpaccio, Marsicovetere Ham , Stracciatella and Thyme
(Milk)

Primi


Lagane, chickpeas and cod

Lagane pasta with Chickpeas, Cod and Peppers from Senise Cruschi
(Gluten, Fish)

Mischiglio Autumn Edition

Strascinati by Mischiglio flour with Pumpkin, Pumpkin Seeds and Raspberry
(Gluten)

The four P’s

Mixed Pasta with Poverello White Bean , Provola cheese and Pollino’s Mushrooms
(Milk, Celery)

Gricia Fica

Paccheri with Canestrato del Pollino , Pepper, Crispy Guanciale and Figs Jam
(Gluten, Milk)

Lucanian Pesto

Scialatielli with Pesto of Senise Pepper and Almonds
(Gluten, Eggs, Nuts)

Secondi


COD LUCANIAN SESSION

Cod marinated witch Ciambotta (Mix of Summer Vegetables) and Ground Senise Peppers
(Fish
)

Vegetarian Braised

Marinated Cauliflower “Steak” with its Cream, Chimichurri and Sesame
(Soy, Sesame)

SOUR, SWEET AND CRISPY

Chicken breaded in Cornflakes and fried, Peppers and Sweet and Sour sauce
(Gluten, Milk, Eggs, Soy, So2)

Greedy Piglet

Pork fillet with Potatoes, Annurca Apple, Salted Caramel and Caramelized Hazelnuts
(Mustard, Celery, Nuts)

Dolci


Grano Cotto

Sbriciolata di Pasta frolla con Grano, Arancia Staccia e Cioccolato
(Glutine, Uova, Latte)

Ops…Mi è caduto il Bocconotto

Crumble di Frolla con Crema Pasticciera e Amarene
(Glutine, Latte, Uova)

Pane, Latte e Caffè

Crema al Latte e Vaniglia con Pane tostato e Caffè Caldo
(Glutine, Latte)

Sweet Crusco

Crumble di Frolla con Crema al Latte e Vaniglia, Cioccolato fondente e Peperone di Senise
(Glutine, Latte)

Dopo lunghe ricerche e studi accurati, nel menù ritroverete alcuni prodotti di eccellenza e molti Presidi Slow Food, principalmente dell’ormai ricordo Regno delle Due Sicilie. L’amore per la cucina e la tanta voglia di fare ci spronano a migliorare sempre.

L’Alleanza è una rete internazionale di cuochi che si impegnano a valorizzare i prodotti dei Presìdi, dell’Arca del Gusto e delle piccole produzioni locali “buone, pulite e giuste”, salvaguardando la biodiversità agroalimentare a rischio di estinzione e dando visibilità e giusto valore ai produttori da cui si riforniscono.

I Presìdi sono progetti di Slow Food che tutelano piccole produzioni di qualità da salvaguardare, realizzate secondo pratiche tradizionali.

L’Arca del Gusto è un catalogo di prodotti che appartengono alla cultura e alle tradizioni di tutto il mondo e che rischiano di scomparire.

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